پیشرفت روز افزون صنعت پارچه سازی باعث شده است تا کارایی آن دیگر محدود به تولید پوشاک نباشد و کاربرد های گسترده ای پیدا کند. کرایی پارچه به حدی رسیده است که در صنعت و مشاغل گوناگون قابلیت استفاده دارد. استفاده و انتخاب سازه کششی نسبت به سازه های دیگر به دلیل سبک بودن و قابلیت استفاده در فضاهای گوناگون در صدر قرار دارد.
در این مقاله قصد داریم تا درباره چیستی پارچه سازه کششی، انواع پارچه سازه کششی، ویژگی و مزایای آن با شما سخن بگوییم.
پارچه سازه کششی چیست؟
استفاده از پارچه سازه کششی بیشتر برای سایبان ها استفاده می شود به خصوص برای سایبان هایی که نیاز به پارچه های مقاوم و با ضخامت برای سقف سازه خود دارند و به منظور ایجاد سایه و فضای زیبا و دلپذیر عرضه و تولید می شوند.
از این پارچه در اندازه های بزرگ استفاده می شود تا حدی که گاها مقاومت پارچه سازه کششی به 6 تن نیز می رسد که این استقامت و دوام این پارچه را نشان می دهد.
پارچه سازه کششی عایقی در برابر انواع اتفاقاتهمچون نور خورشید و آتش است و در برابر شرایط مقاومت بالایی از خود نشان می دهد به مین دلیل کاربرد گسترده ای دارد.
مطالب پیشنهادی دنیای چادر: مهم ترین ویژگی های یک سازه کششی
انواع مختلف سازه کششی
پارچه سازه کششی دارای انواع مدل ها در بازار می باشد و سعی می شود با توجه به نیاز و سلیقه مشتری نسبت به تقاضا و فضاهای مورد استفاده تولید شود. اما بهتر است به این نکته اشاره کنیم که در سازه های کششی بار به کمک پوشش غشایی مانند بوم یا چادر منتقل می شود. به همین دلیل است که تقسیم بندی برای انواع سازه کششی وجود دارد که به شرح زیر است:
1.زین اسبی
2.خیمه
3.آرک
در سازه کششی های زین اسبی ساختار به گونه ای است که بار از طریق گوشه ها منتقل می شود همچنین دو گوشه از آن به سمت پایین و دو گوشه آن به سمت بالا می باشد.
سازه کششی آرک نیز به گونه ای است که مشابه سازه کششی زین اسبی است. سازه کششی آرک سقف های سنتی طاق ضربی کارایی دارد.
در اجرای برخی از سازه های کششی از ترکیب هر سه مدل استفاده شده و نمونه های بسیار جذاب از لحاظ معماری ایجاد می شود. طراحی اینگونه سازه ها باید متناسب با فضا انجام شود.
ویژگی سازه کششی پارچه ای
ویژگی های سازه های کششی بسیار است اما یکی از مهم ترین آنها اشتعال پایین این سازه ها است. که از نکات مهمی است که هنگام خرید باید به آن توجه کرد. . در ساخت و تولید این سازه ها از تارپولین با وزن متوسط استفاده می شود. از دیگر ویژگی های سازه کششی پارچه ای می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- 1.مقاومت بالا در شرایط جوی نامناسب
- 2.اقتصادی و ارزان قیمت
- 3.سرعت در نصب و اجرا
- 4.استحکام و کیفیت بالا
- 5.تنوع در طرح و رنگ بندی
- 6.سک وزنی
همچنین پیشنهاد می کنیم مقاله آیا پارچه سازه کششی ضد آب است را نیز مطالعه کنید.
مزایای پارچه سازه کششی
پارچه سازه کششیدارای مزایا و ویژگی های بسیاری است که باعث استفاده گسترده آن در صنایع و مشاغل مختلف شده است که به آن ها می پردازیم:
- تمیز کردن راحت
- مقاومت در برابر گرد وغبار ساختار کششی
- کنترل دمای هوا در زیر سازه
- از نور طبیعی و پراکنده بهره می گیرد
- ایجاد فضایی دلباز و روشن
- زیبایی طراحی منحنی و تطبیق پذیری طرح
- قابلیت نورپردازی سازه کششی در شب
- استحکام بسیار بالا و تحمل وزن بالا
- ساخت سازه های سبک
- عمر طولانی و دوام بالا
پارچه سازه کششی در کجا کاربرد دارد؟
ا کاربردهای پارچه سازه کششی شامل موارد متعددی می شود که می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- استفاده در شهرهای گرمسیر
- آمفی تئاترها
- ورودی ها و پارکینگ ها
- سازه های موقت
- آلاچیق ها
سخن پایانی
چنانچه قصد خرید و سفارش هر مدل از سازه های پارچه ای را دارید می توانید به فروشگاه ما مراجعه کرده و سفارش خود را ثبت کنید. همچنین می توانید در صورت هرگونه سوال و ابهام از مشاورین مجموعه بهره بگیرید.
همان طور که می دانید یا شنیده اید، اجرای سازه های کششی به هر مدلی که باشد باید نظارت مهندسین را در بر داشته باشد و محاسبات فنی روی آن انجام بگیرد. خبر خوش اینجاست که از این بابت نیز خیال تان راحت باشد.
نوع پارچه سازه کششی در فروشگاه دنیای چادر بسیار با کیفیت بوده و شما قادر خواهید بود بهترین پارچه را خریداری کنید. لازم به ذکر است که در صورت ثبت سفارش اجرایی شدن پروژه ها نیز برعهده فروشگاه دنیای چادر می باشد.